Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

pahysarkia-kineziki-iatriki2MΕΘΟΔΟΣ TCM-CAO
Traditional Chinese Medicine Combined Approach to Obesity
Συνδυαστική προσέγγιση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής κατά της παχυσαρκίας

Ο παχύσαρκος είναι ένα άτομο που υποφέρει από διατροφική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική παχύσαρκο είναι ένα άτομο αποδυναμωμένο, και ανεπαρκώς σιτιζόμενο, από τη μία πλευρά (με την έννοια ότι τρέφεται με χαμηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα), αλλά είναι επίσης και υποσιτιζόμενο (υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να αφομοιώσει τα σωστά είδη διατροφής που είναι σημαντικά για τον οργανισμό, εξ αιτίας της ανεπαρκούς απορρόφησης των θρεπτικών στοιχείων. Συνεπώς, για να είναι δυνατή η πρόσληψη μιας ικανής ποσότητας θρεπτικών στοιχείων, ο παχύσαρκος είναι αναγκασμένος να καταναλώνει μεγαλύτερη ποσότητα τροφής με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή τοξινών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μεταβολική διαταραχή και ανεπαρκή αποβολή τοξινών που αποθηκεύονται με τη μορφή λίπους.

Ο παχύσαρκος έχει λοιπόν ανάγκη να καταναλώσει κατάλληλες τροφές αποτελούμενες από διατροφικά στοιχεία εύκολης απορρόφησης απαλλαγμένα από τοξίνες που ενδυναμώνουν σε πρώτη φάση τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Αυτή η ενδυνάμωση επιτρέπει την γρήγορη αποβολή του υπερβάλλοντος λιπώδους ιστού διατηρώντας τον μυϊκό ιστό, ευνοώντας την εξυγίανση του μεταβολισμού με σταθερά αποτελέσματα στο πέρασμα του χρόνου
και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣpahysarkia-kineziki-iatriki1
Το ίδρυμα Paracelso, σε συνεργασία με την ιατρό GuoMinyuan, μια από τις πιο αναγνωρισμένους ειδικούς στην επιστήμη της διατροφής στην Κίνα, δημιούργησε ένα πρωτόκολλο ριζικά καινοτόμο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας που έχει ως προτεραιότητα την προαγωγή της μείωσης του σωματικού βάρους, παράλληλα με μια θεραπευτική δράση πραγματικά ικανή να ρυθμίσει τον μεταβολισμό και να εξομαλύνει την ικανότητα της απορρόφησης του οργανισμού.
Τα άτομα που υποβάλλονται σε αυτό το πρωτόκολλο ήδη από τις πρώτες ημέρες αισθάνονται αύξηση της αντοχής, της μυϊκής δύναμης, γενική βελτίωση του οργανισμού, ταυτόχρονα με την σταδιακή μείωση του βάρους η οποία εξελίσσεται χωρίς εμπόδια μέχρι τη σταθεροποίηση του σωματικού βάρους στα φυσιολογικά επίπεδα. Επιπροσθέτως, στις σοβαρές περιπτώσεις παχυσαρκίας σημειώνεται ήδη μετά τον πρώτο κύκλο θεραπείας μια σημαντική μείωση της τάσης της αύξησης του βάρους.

ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ
Η μέθοδος στην οποία βασίζεται το πρωτόκολλο αποτελείται από ένα συνδυασμό θεραπευτικών πράξεων, οι οποίες έχουν μια συνεργική δράση για την αιτιοπαθογένεση της παχυσαρκίας και την αύξηση του βάρους.

Το πρωτόκολλο προβλέπει τη χρήση των ακόλουθων αρχών:

Διατροφικό προϊόν με επιλεγμένα συστατικά, παρασκευασμένο σύμφωνα με τις αρχές της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής που χρησιμοποιεί συστατικά μεγάλης διατροφικής αξίας και έντονης ενεργειακής απόδοσης, ικανά να προσφέρουν μια διατροφή ισορροπημένη, πλήρη και με υψηλή απορροφητικότητα.

Ωτοθεραπεία, μια μέθοδος της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής που ενεργεί αναστέλλοντας το αίσθημα της πείνας και ισορροπεί τη λειτουργική δραστηριότητα του πεπτικού συστήματος, που δρα στην έκκριση των ενδοκρινών αδένων (ινσουλίνη, γλυκογόνο, κτλ.) με αποτέλεσμα τη γενική τόνωση στο κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα.

Ομοιοπαθητική, με συνεργική δράση ετσι ώστε οι νέες αλλαγές προερχόμενες από τη μείωση του σωματικού βάρους να εμφανιστούν αρμονικά και να διατηρηθούν στο πέρασμα του χρόνου.

pahysarkia-kineziki-iatriki4ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η διατροφή ( Διαιτητική = θεραπευτική παρέμβαση) βασίζεται ουσιαστικά σε μια διατροφική φόρμα ακολουθώντας την αρχή της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής που ορίζει ότι «τροφή και φάρμακο έχουν την ίδια προέλευση». Σύμφωνα με αυτή την αρχή, ένας μεγάλος αριθμός τροφίμων λογίζονται και ως φάρμακα. Χάρη στην αποκλειστική χρήση προϊόντων διατροφής, προσεκτικά επιλεγμένων σε συγκεκριμένες δοσολογίες και κατάλληλα παρασκευασμένων, τα συστατικά της συνταγής παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό θρεπτικών ουσιών, οι οποίες μπορούν:
Να παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός όταν χρησιμοποιεί μια διαιτητική αγωγή για τη μείωση του σωματικού βάρους. Αυτό επιτρέπει στα άτομα που υποβάλλονται σε διαιτητική αγωγή να μην έχουν το αίσθημα της πείνας και να αισθάνονται ευεξία.
Ρύθμιση του ενδοκρινολογικού συστήματος και δραστηριοποίηση μιας μεγάλης ποικιλίας ενζύμων που λαμβάνουν μέρος στο μεταβολισμό των λιπιδίων. Με αυτό τον τρόπο είναι εφικτή η προώθηση αφενός του καταβολισμού των λιπιδίων και αφετέρου η μείωση της ταχύτητας της σύνθεσης αυτών μέχρι τα φυσιολογικά επίπεδα.
Αποβολή των συσσωρευμένων τοξικών ουσιών, προκειμένου να ισορροπήσει ο κυτταρικός μεταβολισμός και γενικότερα η λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Αυτή η θετική εικόνα αντανακλάται και στη συνολική κατάσταση των άλλων οργάνων.
Βελτιώνει την κλινική συμπτωματολογική εικόνα που συνοδεύει την παχυσαρκία: αδυναμία, δυσπεψία, υπερτριγλικεριδαιμία, υπερχοληστεριναιμία, καρδιολογικές και αγγειακές παθήσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥpahysarkia-kineziki-iatriki3
Περισσότερες από 4.000 περιπτώσεις παχύσαρκων θεραπεύτηκαν στο κέντρο Paracelso την περίοδο 1995-2008 έχοντας μια απόδοση μεγαλύτερη του 85% με γρήγορα αποτελέσματα χωρίς παρενέργειες. (Κλινικές αποδείξεις)

Μια δράση αποτελεσματική, ισορροπημένη και σταθερή στη μείωση του βάρους.
Τα οφέλη του πρωτοκόλλου είναι ήδη ορατά από τις πρώτες ημέρες της θεραπείας και χάρη στην ειδική σύνθεση των χρησιμοποιούμενων συστατικών, αποτελούμενων από ουσίες υψηλής διατροφικής αξίας, επιτυγχάνουμε μείωση του βάρους με ταυτόχρονη βελτίωση της ψυχοσωματικής κατάστασης. Την στιγμή κατά την οποία το βάρος φθάνει στο ιδανικό επίπεδο, η ταχύτητα καταβολισμού μειώνεται διότι η διατροφή δεν ασκεί μια αναγκαστική δράση στα λιπίδια αλλά παρουσιάζει μια δράση εξαρτώμενη από τις φυσιολογικές ανάγκες του οργανισμού. Η μονιμότητα του αποτελέσματος συμβαδίζει με την ομαλοποίηση των διαφόρων παθολογικών καταστάσεων που συνοδεύουν την παχυσαρκία: υψηλή αρτηριακή πίεση, λιπιδαιμία, σακχαρώδης διαβήτης, εντερικές διαταραχές όπως δυσκοιλιότητα ή διάρροια, καταστάσεις που τείνουν να ομαλοποιούνται μόνιμα και οριστικά. Στις σοβαρές παχυσαρκίες μπορεί να παρουσιαστεί μια τάση ανάκτησης των απολεσθέντων κιλών, κατάσταση η οποία αντιμετωπίζεται επαναλαμβάνοντας κύκλους θεραπείας μέχρι η τάση αύξησης του βάρους σταδιακά να εξαφανιστεί.

Το πρωτόκολλο με τον τίτλο:
”ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ”
παρουσιάστηκε στο Ά Διεπιστημονικό συνέδριο ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ-ΔΙΑΒΗΤΗΣ: ΒΙΟΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ,
8-10 Νοεμβρίου 2013 ROYAL OLYMPIC HOTEL απο το κέντρο Ιάσθαι.

www.iasthai.gr

Σχετικά με master