Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΝΕΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Ότι χρειάζεται να γνωρίζετε

Επιμελήθηκε από τον Δρ Κώστα Παναγιωτίδη MRCOG, MSc MD γυναικολόγος εξειδικευμένος υπερηχολόγος, ειδικός σε τεχνικές υποβοηθουμένης αναπαραγωγής και λαπαροσκοπικός -υστεροσκοπικός χειρουργός

Η ασθενής που χρειάζεται διερεύνηση με υστεροσκόπηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι πλέον εν έτη 2022 , οι υστεροσκοπικές διαγνωστικές αλλά και επεμβατικές εξετάσεις, μπορούν να γίνουν με απόλυτη ασφάλεια στο ιατρείο χωρίς την ανάγκη γενικής αναισθησίας ή μέθης, χωρίς πόνο, ταλαιπωρία και εισαγωγή σε νοσοκομείο.
Τα πλεονεκτήματα για την ασθενή με την υστεροσκόπηση γραφείου είναι πάρα πολλά αλλά και το κόστος αυτής εξέτασης είναι σημαντικά μικρότερο σε σύγκριση με την υστεροσκόπηση με γενική αναισθησία χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η ποιότητα της υστεροσκοπική τεχνικής.
Το πιο σπουδαίο όφελος είναι ότι η εξέταση αυτή γίνεται με τα τελειότερα σύγχρονα μηχανήματα που υπάρχουν στον επιστημονικό χώρο αυτή τη στιγμή, δίνοντας έτσι τις καλύτερες εικόνες για κλινική εκτίμηση και διευκολύνοντας την ορθή διάγνωση και θεραπεία.
Στο ιατρείο χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας υστεροσκοπικό σύστημα για εξέταση στο γραφείο άνευ χρήσης αναισθησίας (Telepack -Storz©)
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συνδυασμός προηγούμενου υπερήχου level III πριν, ταυτόχρονα ή και μετά την εξέταση, μαζί με το συνδυασμό προηγούμενης τεχνολογίας υστεροσκόπησης στο γραφείο, προσφέρει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης οποιασδήποτε παθολογίας σε ό,τι αφορά την ενδομητρική κοιλότητα όπως για διάγνωση, βιοψία και θεραπεία (και μπορεί να γίνει μέσα σε ένα μόνο ραντεβού)
Επειδή η εξέταση αυτή είναι πολύ φιλική, εντελώς ανώδυνη τις περισσότερες φορές, για την ασθενή, επιτρέπει την επανάληψη της εξέτασης αυτής όταν χρειάζεται επανεκτίμηση ώστε να μπορούμε να παρακολουθήσουμε μακροπρόθεσμα το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την ενδομητρική κοιλότητα και το ενδομήτριο, εν αντιθέσει με την υστεροσκόπηση υπό γενική αναισθησία όπου λόγω του κόστους και της ταλαιπωρίας της ασθενούς, δυστυχώς δεν είναι εφικτή η επαλήθευση της ίασης και επανεκτίμηση της μετεγχειρητικής περιόδου.
Είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στο ότι η υπερηχογραφική διάγνωση έχει κι αυτή τα όρια της και δεν μπορεί να εξασφαλίσει πάντα τις πληροφορίες που μπορεί να αποκτήσουμε με την υστεροσκόπηση γραφείου ( άμεση εκτίμηση του ενδομητρίου ποιοτικά και την ανατομία της ενδομητρικής κοιλότητας ), με άλλα λόγια υπάρχουν κάποιες παθογένειες οι οποίες μόνο με την υστεροσκόπηση μπορούν να διαγνωστούν και όχι με τον υπέρηχο.
Ο συνδυασμός λοιπόν του προηγμένου γυναικολογικού υπέρηχου με συνδυασμό υστεροσκόπησης γραφείου, θεωρείται τα τελευταία χρονιά ως ο πλέον κατάλληλος και αποδοτικός τρόπος διερεύνησης της ενδομητρικής κοιλότητας.

Είναι πολλές και σημαντικές οι πληροφορίες που μπορούμε να πάρουμε κατά την διερεύνηση υπογονιμότητας, παραδείγματος χάρη:
– για την ποιότητα του ενδομητρίου,
– την συμμετρία των ενδομητρικών αδένων,
– την ύπαρξη ινομυωμάτων / πολυπόδων μέσα στην ενδομητρική κοιλότητα
– για την ύπαρξη περιοχών με φλεγμονή, είτε με λοίμωξη όπως οι σπάνιες περιπτώσεις ενδομητρίτιδας,
– η ύπαρξη κάποιων περιοχών με ατελείς συμφύσεις ή διάφραγμα
– για την παρουσία στένωσης του τραχήλου.

Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύ πολύτιμες για πιθανά υπογόνιμα ζευγάρια, για γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί επαναλαμβανόμενες αποβολές, για ασθενείς οι οποίες έχουν μία ανωμαλία σχήματος της ενδομητρικής κοιλότητας, σε περιπτώσεις στένωσης τραχήλου όπως επίσης για αφαίρεση μικρών πολύποδων.
Επίσης σε ότι αφορά διερεύνηση μετα-εμμηνοπαυσιακών γυναικών που παρουσιάζουν κολπική αιμορραγία αυτή η εξέταση είναι η ενδεδειγμένη για διάγνωση ατροφικής ενδομητριακής αιμορραγίας , υπερτροφίας η και ενδομητριακού καρκίνου χωρίς καθυστερήσεις.
Η διαγνωστική και χειρουργική υστεροσκόπηση που εφαρμόζεται στο ιατρείο ( γραφείου) επιτρέπει στους ασθενείς να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους ευθύς αμέσως μετά από την εξέταση και ενσωματώνουν επιτυχώς την κλινική πρακτική θεραπείας, αποφεύγοντας τους πρόσθετους κινδύνους της γενικής αναισθησίας την ταλαιπωρία καθώς και το επιπρόσθετο κόστος της θεραπείας για τον ασθενή αν γινόταν αυτή σε νοσοκομείο.
Η υστεροσκόπηση γραφείου επειδή δεν απαιτεί γενική αναισθησία, είναι μια φιλική προς την ασθενή τεχνική ανώδυνη και δεν χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις αναλγησία, βελτιώνει την ικανοποίηση των ασθενών αποφεύγοντας καθυστερήσεις στη θεραπεία.
Κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας, η ασθενής είναι ξύπνια και συνειδητή, μπορεί να δει τι ακριβώς διερευνά ο ιατρός, η ασθενής καταλαβαίνει με άμεσες εξηγήσεις από το γιατρό, οπότε δεν υπάρχει σύγχυση (κάτι που συμβαίνει συχνά μετά από γενική αναισθησία) σε ότι αφορά τα ευρήματα.
Η υστεροσκόπηση γραφείου απαιτεί ειδική εξειδίκευση από γιατρούς και χρήση εξειδικευμένων εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για το σκοπό αυτό (δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλων των ειδών υστεροσκόπια) τα εργαλεία όπως και η οπτική ίνα που χρησιμοποιούμε έχουν σχεδιαστεί να είναι προσαρμοσμένα για την μικρή διάμετρο του εσωτερικού του τραχήλου της μήτρας υστεροσκόπηση ραφείου συνδυάζει την εξέταση χωρίς την ανάγκη χρήσης άλλων εργαλείων όπως κόλπο-διαστολέα, λαβίδας κλπ εργαλείων, τα οποία ταλαιπωρούν τις εξεταζόμενες γυναίκες.
Η εξέταση βασίζεται στην τεχνική ( vaginoscopy) όπου ο φυσιολογικός ορός που χρησιμοποιείται μαζί και μόνο με την λεπτή οπτική ίνα αρκεί στο να περάσει το υστεροσκόπιο μέσα στην ενδομητρική κοιλότητα χωρίς πόνο.
Στο ιδιωτικό μου γραφείο είμαι πολύ περήφανος που προσφέρω πλήρη υστεροσκοπική υπηρεσία χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα υστεροσκοπικά εργαλεία της εταιρείας Storz κορυφαίας στον τομέα της υστεροσκοπίας και λαπαροσκοπίας.

Παρέχω υστεροσκόπηση γραφείου για τις παρακάτω ενδείξεις:
– Διαγνωστική υστεροσκόπηση
– Βιοψία ενδομητρίου με άμεση υστεροσκοπική απεικόνιση
– Λύση ενδομητρικών συμφύσεων
– Εκτομή μικρών υποβλεννογόνων λειομυωμάτων,
– Eνδομήτρια πολυπεκτομή,
– Tοποθέτηση μόνιμων αντισυλληπτικών εμφυτευμάτων,
– Aφαίρεση ξένων αντικειμένων ή μετατοπισμένα IUDS / σπιράλ
– Aπομάκρυνση των συγκρατημένων προϊόντων σύλληψης (μετά από αποβολή)
– Mητροπλαστική μήτρας
– Αξιολόγηση της ενδομήτριας κοιλότητας μέρος της αξιολόγησης της υπογονιμότητας
– Αξιολόγηση μη φυσιολογικών ευρημάτων όπως από υστεροσαλπιγγογραφία
– Αξιολόγηση των ανατομικών ελαττωμάτων της μήτρας μετά από καισαρική τομή (ισθμοκήλες)

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να απαντήσουμε για τυχών άλλες απορίες

Κώστας Ν. Παναγιωτίδης
Χειρούργος , Γυναικολόγος, Μαιευτήρας MRCOG, MSc, MD
Κ: 690 793 5375 μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Αττική Ιατρική: 210 6668610  –  210 6665044

Εξειδικευμένο ιατρείο σε γυναικολογικό υπέρηχο, υστεροσκόπηση, λαπαροσκόπηση, διερεύνηση υπογονιμότητας και θεραπείες γονιμότητας.

https://www.researchgate.net/profile/Costas-Panayotidis

https://www.facebook.com/cpanayotidis

https://www.attikiiatriki.gr/index.php/iatreia/panagiotidis

Σχετικά με Yannis Pourlos