Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

FACE LIFTING

Αντιμετωπίζουμε την πτώση των μαλακών μορίων και την έντονη χαλάρωση του δέρματος στο κάτω μέρος του προσώπου και τον τράχηλο, στοχεύοντας σε μία πιο φρέσκια, πιο νεανική όψη.
Το λίφτινγκ προσώπου (face lift) ή ρυτιδεκτομή είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.
Με το face lift αντιμετωπίζουμε την πτώση των μαλακών μορίων και την έντονη χαλάρωση του δέρματος στο κάτω μέρος του προσώπου και τον τράχηλο, στοχεύοντας σε μια πιο φρέσκια, πιο νεανική όψη.
Η ρυτιδεκτομή, παρά τη διαδεδομένη πεποίθηση, δεν είναι μια αμιγώς αισθητική επέμβαση.
Αποτελεί την πλέον αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση των σημαδιών της γήρανσης σε πρόσωπο και λαιμό με αφαίρεση περίσσειας του δέρματος.
Με το λίφτινγκ προσώπου διορθώνουμε:
– το περίγραμμα του προσώπου
– τις βαθιές ρινοχειλικές πτυχώσεις
– τις αύλακες γύρω από τα μάτια
– τα πεσμένα μάγουλα
– το διπλοσάγωνο
Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε ολιστική αντιμετώπιση της γήρανσης, μειώνοντας ή ακόμη και εξαλείφοντας τις ρυτίδες του προσώπου και τη χαλάρωση του δέρματος, και χαρίζοντας ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Πόσα είδη λίφτινγκ προσώπου υπάρχουν;
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές face lift, οι οποίες επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ασθενούς.
Τα δύο βασικότερα είδη είναι το «κανονικό» face lift και το mini lift.
Το κανονικό λίφτινγκ προσώπου πραγματοποιείται στο χειρουργείο και απαιτεί παραμονή μιας ημέρας, ενώ το μίνι λίφτινγκ μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία σε άτομα με μικρότερο πρόβλημα στο περίγραμμα και το λαιμό, και χωρίς παραμονή στο νοσοκομείο.
Οι τομές γίνονται γύρω από τα αυτιά με επέκταση στο τριχωτό σε σημεία που δύσκολα διακρίνονται.
Η τομή του mini face lift είναι σαφώς μικρότερη σε έκταση.
Και οι δύο επιλογές αποτελούν μια ασφαλή διαδικασία, και αν επιλεγεί ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός, που γνωρίζει άριστα την ανατομία και τις δομές του προσώπου, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικό και να διαρκέσει μέχρι και 15 χρόνια, χωρίς την ανάγκη επιπλέον επεμβάσεων.

Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά την επέμβαση;
Μετά την επέμβαση τοποθετείται στο σημείο ένας ελαστικός επίδεσμος, προκειμένου να προλάβουμε την εκδήλωση αιματώματος αλλά και για να περιορίσουμε το οίδημα.
Μετά από 5 ημέρες, τα ράμματα αφαιρούνται και ο ασθενής επιστρέφει κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες συνήθως μετά από 15 ημέρες.
Στην περίπτωση του mini face lift η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες περιορίζεται στη μία εβδομάδα, όταν και θα έχει υποχωρήσει αισθητά το οίδημα.
Το F/L συνήθως δεν παρουσιάζει επιπλοκές, και αν η επέμβαση γίνει από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, οι ούτως ή άλλως σπάνιες περιπτώσεις επιπλοκών, σχεδόν εξαλείφονται.
Οι επιπλοκές σχετίζονται με αιμάτωμα που παροχετεύεται άμεσα, με κακή ή καθυστερημένη επούλωση τραύματος (δύσμορφες ουλές, επιδερμόλυση, μικρή νέκρωση του δέρματος).
Το κάπνισμα δυσχεραίνει την επούλωση οπότε συνίσταται προεγχειρητική διακοπή του.
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;
Το τελικό αποτέλεσμα από το F/L διαμορφώνεται μετά από 1 με 2 μήνες από την επέμβαση, οπότε ο/η ασθενής φαίνεται 7 με 10 χρόνια νεότερος/η από την πραγματική του/της ηλικία.
Η διάρκεια αυτού του αποτελέσματος εξαρτάται αφενός από την εμπειρία και την ικανότητα του πλαστικού χειρουργού, και αφετέρου, από παράγοντες όπως, η ηλικία του/της ασθενούς, ο τρόπος ζωής, η κληρονομικότητα, η ποιότητα της επιδερμίδας, η φροντίδα του δέρματος μετά την επέμβαση, η εφαρμογή άλλων μη επεμβατικών θεραπειών, που λειτουργούν υποστηρικτικά του F/L, κ.ά.
Το ρολόι στρέφεται προς τα πίσω αλλά συνεχίζει να τρέχει. Δέκα χρόνια αργότερα, θα φαίνεστε καλύτερα από ότι αν δεν είχατε ποτέ χειρουργηθεί.
Σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα διατηρείται για διάστημα που κυμαίνεται μεταξύ 7 και 10 ετών.

Σε περιπτώσεις όπου ο/η ασθενής ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού και φροντίζει σωστά το δέρμα, τότε η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να πλησιάσει ή να ξεπεράσει τα 15 έτη.
Υπάρχουν επίσης αρκετές μη επεμβατικές θεραπείες που μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην παράταση του αποτελέσματος, όπως:
– Botox
– Fractional Laser
– Πρωτόκολλα peelings/λεύκανσης/ενυδάτωσης
– Μεσοθεραπεία/PRP
– IPL

Θα μπορούσε το F/L να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις ή/και θεραπείες;
Το face lift μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες (επεμβατικές και μη), και έτσι να επιτύχουμε ένα ακόμη καλύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια αποτέλεσμα.
Τέτοιες θεραπείες είναι:
Η Βλεφαροπλαστική (χαλάρωση στα άνω βλέφαρα και σακούλες στα κάτω)
– Το BrowLift ή ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου για διόρθωση θέσης φρυδιών
Η Λιπομεταφορά, αναλόγως τις ανάγκες, σε σημεία που δεν έχουν διορθωθεί, ώστε να δίνεται πιο νεανική και αρμονική όψη σε αυτά και να ταιριάζουν έτσι με το υπόλοιπο διορθωμένο πρόσωπο

Αδάμος Σ. Σάββας
Πλαστικός Χειρουργός
Συνεργάτης Ιατρικού κέντρου Αθηνών
τηλ: 213 0287264
κιν: 6932 434442
E-mail: savvaadamos@hotmail.com
www.savva-plasticsurgery.gr

Σχετικά με Yannis Pourlos