Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΟΣ – ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

klimaktirios2Η μεταβατική περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας από την αναπαραγωγική στη μη παραγωγική ηλικία που συνοδεύεται από σταδιακή έκπτωση της λειτουργείας των ωοθηκών.

Η μείωση της λειτουργείας των ωοθηκών ξεκινάει συνήθως από την ηλικία των 44-52 χρ. και διαρκεί περίπου 5 χρ. Η φάση αυτή χαρακτηρίζεται από ασταθή εμμηνορυσιακό κύκλο μέχρι την πλήρη παύση του. Τα συμπτώματα του κλιμακτηριακού συνδρόμου είναι οι εξάψεις, οι πονοκέφαλοι, υπεριδρωσία, αϋπνία, κ.α. και η έναρξή του διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.

Τα κλιμακτηριακά συμπτώματα χρήζουν θεραπείας αν δυσκολεύουν την καθημερινή ζωή της γυναίκας. Η βασική μέθοδος είναι η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης ( ΘΟΥ ). Τα σκευάσματα και ο τρόπος χορήγησης τους είναι εξατομικευμένος στη μικρότερη θεραπευτική δόση και ανάλογα με τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις.
Κλιμακτήριος – Εμμηνόπαυση
Ουρογυναικολογίαklimaktirios1

Η ακράτεια ούρων μπορεί να παρουσιαστεί υπό διάφορες συνθήκες και σε διάφορους βαθμούς: από σπάνιες μικρές απώλειες ούρων κατά την κύηση, φυσική σωματική δραστηριότητα με πλήρη την ουροδόχο κύστη, κατά την σεξουαλική επαφή, αδυναμία συγκράτησης ούρων για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ανοίξεις την εξώπορτα έως και την μόνιμη ανεξέλεγκτη απώλεια ούρων.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα αίτια και η θεραπεία τους διαφέρουν. Δυστυχώς οι γυναίκες ντρέπονται να το αναφέρουν και απευθύνονται στον ιατρό όταν η ζωή τους γίνεται ανυπόφορη. Η αλήθεια είναι ότι η επίσκεψη στον ιατρό δεν φέρνει πάντα αποτελέσματα. Τις περισσότερες φορές στις γυναίκες ανακοινώνεται ότι χρειάζονται χειρουργείο, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο.

Τα χειρουργεία για την ανόρθωση της μήτρας είναι πολλά. Εξαρτάται από το βαθμό πρόπτωσης, την κατάσταση της υγείας της γυναίκας, την ηλικία και τη σεξουαλική δραστηριότητα, ποια μέθοδο θα ακολουθήσει ο ιατρός.

Μελετίδου – Βικάτου Ίρμα
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Λεωφ. Αμαρουσίου 12
141 23 Λυκόβρυση
Τηλ.: 210 2855050
Κιν.: 6970 159000
Email: ermuliam@gmail.com
www.irmameletidou.gr

Σχετικά με master