Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

ysteroskopisi2Είναι μία γυναικολογική επέμβαση η οποία επιτρέπει στον ιατρό να ελέγξει την κοιλότητα της μήτρας. Για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιείται το υστεροσκόπιο που προωθείται στην ενδομητρική κοιλότητα διαμέσου του κόλπου. Στην άκρη του υπάρχει μια κάμερα η οποία δείχνει τις εικόνες στο μόνιτορ.

Οι ενδείξεις για μια υστεροσκόπηση μπορεί να είναι διάφορες. Χρησιμοποιείται όχι μόνο για τη διάγνωση αλλά και για τη θεραπεία νοσημάτων όπως :

Κολπική αιμόρροια
Αποβολές
Υπογονιμότητα
Πολύποδες ενδομητρίουysteroskopisi1
Λειομυώματα (υποβλεννογόνια)
Αφαίρεση ενδομητρικών spiral (κατά την μετατόπησή τους)

Υστεροσκόπηση
Κολποσκόπηση

Είναι η επισκόπηση του δέρματος και των βλεννογόνων του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας με τη χρήση μικροσκοπίου με δυνατό φωτισμό και πολλαπλές μεγεθύνσεις (κολποσκόπιο). Αποτελεί μία από τις πιο διαγνωστικές μεθόδους που αποκαλύπτει τις παθήσεις του αιδοίου, του κόλπου και του τραχήλου. Βοηθάει να επιβεβαιώσουμε το είδος των επιθηλιακών αλλοιώσεων οι οποίες είναι δυνατόν να βρεθούν με απλό γυναικολογικό έλεγχο ( test ΠΑΠ).

Η συγκεκριμένη μέθοδος μας επιτρέπει να εντοπίσουμε την παθολογική εστία ,να εκτιμήσουμε την κατάσταση του κόλπου, του αιδοίου και του τραχήλου της μήτρας. Να ξεχωρίσουμε καλοήθεις από κακοήθεις καταστάσεις και να πάρουμε δείγματα για βιοψίες από ύποπτες περιοχές.

Μελετίδου – Βικάτου Ίρμα
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Λεωφ. Αμαρουσίου 12
141 23 Λυκόβρυση
Τηλ.: 210 2855050
Κιν.: 6970 159000
Email: ermuliam@gmail.com
www.irmameletidou.gr

Σχετικά με master