Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

sexoualiki-anikanotita1Η σεξουαλική δυσλειτουργία εμφανίζεται ως ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του κύκλου της σεξουαλικής ανταπόκρισης που εμποδίζει το άτομο ή το ζευγάρι  να εμφανίσει τη σεξουαλική του ικανοποίηση. Ο κύκλος της σεξουαλικής ανταπόκρισης έχει τέσσερις φάσεις: διέγερση, plateau, τον οργασμό, και την ύφεση
Ενώ η έρευνα δείχνει ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι συχνή (43% των γυναικών και 31% των ανδρών αναφέρουν κάποιο βαθμό δυσκολίας), είναι ένα θέμα που πολλοί άνθρωποι διστάζουν να συζητήσουν. Ευτυχώς, οι περισσότερες περιπτώσεις σεξουαλικής δυσλειτουργίας είναι ιάσιμες, έτσι είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας με το σύντροφό μας και το γιατρό μας.

Τι προκαλεί τα σεξουαλικά προβλήματα;
Η σεξουαλική δυσλειτουργία μπορεί να είναι ένα αποτέλεσμα ενός οργανικού ή ψυχολογικού προβλήματος
Οργανικά αίτια: Πολλά οργανικά αίτια μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα με τη σεξουαλική λειτουργία. Όπως ο διαβήτης, καρδιολογικές και  αγγειακές παθήσεις  νευρολογικές νόσοι,  ορμονικές διαταραχές, χρόνιες ασθένειες, όπως νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια, κ.ά  Επιπλέον, οι παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική επιθυμία και λειτουργία.
Ψυχολογικές αιτίες: Αυτές περιλαμβάνουν το stress  στην εργασία, την ανησυχία για τη σεξουαλική απόδοση, τα προβλήματα στη σχέση, τη κατάθλιψη, τα αισθήματα ενοχής, και τα αποτελέσματα ενός σεξουαλικού τραύματος στο παρελθόν

sb10062927r-001
Ποιος επηρεάζεται από σεξουαλικά προβλήματα;
Και οι  άνδρες και οι γυναίκες επηρεάζονται από τα σεξουαλικά προβλήματα. Μπορούν να εμφανιστούν σε ενήλικες όλων των ηλικιών. Ανάμεσα σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο είναι οι ηλικιωμένοι, που συνήθως  με το πέρας των χρόνων εμφανίζουν  διάφορα οργανικά προβλήματα.

Ποια  σεξουαλικά προβλήματα επηρεάζουν τους άνδρες;
Τα πιο συχνά σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες είναι  διαταραχές στην εκσπερμάτιση, η στυτική δυσλειτουργία, και η αναστολή  της σεξουαλικής επιθυμίας.

Ποιες είναι οι διαταραχές εκσπερμάτισης;
Υπάρχουν διάφορα είδη διαταραχών εκσπερμάτισης, όπως οι εξής:
Πρόωρη εκσπερμάτωση – Εμφανίζεται στην εκσπερμάτιση που συμβαίνει πριν ή λίγο μετά τη διείσδυση.
Ανεσταλμένη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση –  Όταν η εκσπερμάτιση  αργεί να συμβεί.
Παλίνδρομη εκσπερμάτιση – Συμβαίνει όταν, κατά τη διάρκεια του οργασμού, η εκσπερμάτιση ωθείται πίσω μέσα στην ουροδόχο κύστη και όχι μέσω της ουρήθρας στο έξω ουρηθρικό στόμιο
Στυτική Δυσλειτουργία
sexoualiki-anikanotita4

ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ
Από την δεκαετία του 80 όταν μερικές από τις αγγειοδιασταλτικές ουσίες χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά υπό τη μορφή των ενδοπεικών  ενέσεων, η επιστήμη της Ανδρολογίας σημείωσε αλματώδη ανάπτυξη και σήμερα μπορεί να δώσει λύση ακόμη και στα πιο περίπλοκα προβλήματα ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Υπάρχουν πολλές μορφές σεξουαλικών διαταραχών στους άνδρες που γενικότερα δημιουργούν προβλήματα και στο ζευγάρι. Μια τέτοια σεξουαλική διαταραχή είναι η ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ η οποία μπορεί να παρουσιαστεί είτε μόνη της, είτε σε συνδυασμό με άλλες σεξουαλικές διαταραχές όπως η μειωμένη ερωτική επιθυμία (libido) και οι διαταραχές της εκσπερμάτισης.
Ως ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ορίζεται η επαναλαμβανόμενη αδυναμία έναρξης και διατήρησης της ΣΤΥΣΗΣ του πέους, επαρκής για διείσδυση και ικανής για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης σεξουαλικής επαφής. Σε κάθε άνδρα μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή να μην μπορεί να αποδώσει όπως η περίσταση το απαιτεί και αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερβολικό άγχος, σε μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ή σε κούραση. Σίγουρα αυτό εάν συμβεί μόνο για μια φόρα δεν αποτελεί πρόβλημα. Αν όμως η κατάσταση αυτή επαναλαμβάνεται – δηλ. περισσότερο από τις μισές φορές που γίνεται προσπάθεια ερωτικής επαφής τότε το θέμα είναι διαφορετικό.sexoualiki-anikanotita3
Η ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ είναι μια κατάσταση που προσβάλλει άντρες όλων των ηλικιών . Σήμερα εκτιμάται ότι περισσότερο από 150 εκατομμύρια άντρες παγκοσμίως έχουν κάποιου βαθμού (μικρή, μεσαία, σοβαρή) ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Το πρόβλημα γίνεται συχνότερο στις μεγαλύτερες ηλικίες και από μια πρόσφατη μελέτη στην Ευρώπη, περίπου 25% από τους άντρες ηλικίας 50-55 ετών και 60% των ανδρών 70-77 ετών παρουσιάζουν κάποιο βαθμό ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
Όσον αφορά τα αίτια της ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, αυτά χωρίζονται σε ψυχογενή, οργανικά και μικτά. Τα πιο σοβαρά ψυχογενή αίτια είναι το στρες και η κατάθλιψη ενώ στα οργανικά συμπεριλαμβάνονται τα νευρογενή , τα ορμονικά και τα αγγειακά αίτια. Επίσης υπάρχουν πολλά φάρμακα (ηρεμιστικά, αντικαταθλιπτικά, αντιυπερτασικά και άλλα ) που η χρήση τους σχετίζεται με την ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Πολλά λοιπόν τα αίτια και συχνό το πρόβλημα, αλλά και συχνή η άρνηση του άντρα να το αναγνωρίσει και να το αντιμετωπίσει. Σήμερα μέσων των ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων στο τομέα της ανδρολογίας, σε κάθε περίπτωση υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και αντιμετώπισης της ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
Στις θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνονται: η ψυχολογική υποστήριξη –ψυχοθεραπεία, φαρμακα από του στόματος ( per os), φαρμακα που χορηγούνται υπο την μορφή των ενδοπεικών ενέσεων και η χειρουργική θεραπεία.

Λιβάνιος Αναστάσιος
Κηφισίας 320 & Σαρανταπόρου 37, Κηφισιά
τηλ : 210 8016536
Κιν.: 6977 339828
Email: info@aboutandrology.gr

Σχετικά με master